Следвайте Гласове в Председателят на земеделската комисия в предишния парламент Пламен Абровски

...
Следвайте Гласове в Председателят на земеделската комисия в предишния парламент Пламен Абровски
Коментари Харесай

Европейската комисия изобличи лъжите на Кирил и Асен за Капитан Андреево

Следвайте " Гласове " в 
Председателят на земеделската комисия в предходния парламент Пламен Абровски разгласява във Facebook коментар, подсилен с, свързани с бездействието на кабинета " Петков " във връзка с ГКПП  “Капитан Андреево ”.

Фактите, единствено обстоятелствата и нищо друго с изключение на обстоятелствата! 
- Декември 2021 година Продължаваме промяната си назначава заместител министър на земеделието, който да дава отговор на БАБХ!
- Януари 2022 година Продължаваме смяна си назначава Изпълнителен шеф на БАБХ!

- Май 2022 година БАБХ взема решение, че сама ще прави лабораторен разбор на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево ”. В допълнение изземва и част от функционалностите на лицата виновни за товара, като задължава ветеринарните лекари и фитосанитари да се занимават с товаро-разтоварна активност! Дни по-късно на цивилен контракт към БАБХ се назначават едни “яки ” момчета.
- Директорът на Централната лаборатория на БАБХ стартира да написа докладни до Изпълнителния шеф на БАБХ (чакам отговор по ЗДОИ от Министерство на земеделието за тяхното съдържание).
- Началото на юни аз персонално посетих Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево ” и установявах цялостен безпорядък, липса на каквато и да е предварителна подготовка и часови график за взимане на проби и изпращането им в София за проучване.
- Дни след моето посещаване Изпълнителния шеф написа докладна до Министерство на земеделието за намиране на средства и пускане на социална поръчка.
- На 24 юни 2022 година Изпълнителния шеф на БАБХ кани Европейската комисия да пристигна на проверка;
- На 27 юни 2022 година Европейската комисия изпраща писмо, с което уведомява БАБХ, че от 6 до 9 юли 2022 година ще пристигна на одит, като изпраща в приложение на писмото изложение на задачата и обсега на одита.
- На 4 юли 2022 година Централната лаборатория за химични изпитвания и надзор (онази, която с изключение на рефентна за цяла България е натоварена с проучванията на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево) афишира социална поръчка за:
- доставка, апаратура, въвеждане в употреба и гаранционна поддръжка на 4 броя газ хроматографски системи с мехлем спектрометър (GC/MS/MS) за разбор на останки от пестициди;
- доставка, апаратура, въвеждане в употреба и гаранционна поддръжка на 4 броя течно-хроматографска система с мехлем спектрометър (LC/MS/MS);
- доставка на колонки за пробоподготовка, консумативи за наличните механически средства;
- доставка на химикали, реактиви, сертифицирани материали, имуноафинитетни колонки и общолабораторни консумативи;
- доставка на помощни механически средства и лабораторно обзавеждане.
- От 6 до 9 юли Европейската комисия прави одит на обстановката на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.
- От 10 юли та и досега НИЩО не се е направило - на 8 август 2022 година поръчката е обжалвана в Комисия за защита на конкуренцията и спряна, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево настъпва тишина….
Няма да разясня! Нека всеки самичък прочете отчета на Европейска комисия и самичък да си извади изводите какво са намерили инспекторите на 6 юли 2022 година, когато са ревизирали върнатия на Държавата надзор!

 
Източник: Facebook
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР